Penelope

Waarom kiezen voor een fiets van hout?

Wij geven antwoord op al je vragen.

de 10 meest gestelde vragen over de fiets van hout

1.  Waarom een fiets van hout?

Hout is een ontzettend mooi natuurproduct en een onuitputtelijke grondstof. Hout heeft een mooie, warme en luxe uitstraling en is sterk en flexibel. Het hout absorbeert trillingen en dat zorgt voor de comfortabele rijervaring.

2.  Wat is het gewicht van een houten fiets?
Het basismodel van Bough Bike weegt 20kg en de e-bike weegt 25kg. De gewone fiets van Coco-mat weegt 17kg en de e-bike weegt rond de 20kg. Het gewicht van een fiets zegt overigens niets over hoe licht een fiets aanvoelt als je erop rijdt; een fiets van hout fietst heerlijk licht en soepel, net als een fiets van metaal.

3.  Kan een houten fiets wel tegen regen?
Jazeker! Het hout is weerbestendig en je kan er dus gerust mee door de regen fietsen. Je zou zelfs de fiets onbeschermd buiten kunnen laten staan. We adviseren wel om het hout twee keer per jaar met daarvoor bedoelde olie te behandelen zodat de kleur mooi blijft.

4.  Hoe werkt die automatische versnelling?
De fietsen hebben allemaal een naafversnelling. Deze versnellingen zijn eenvoudig in gebruik en onderhoudsvrij. Ideaal dus! Je hebt de keuze tussen 2 of 7 versnellingen. Afhankelijk van de weerstand schakelt de versnelling automatisch omhoog. Zodra je stopt met trappen schakelt de versnelling naar beneden. 

5. Wat is de maat van het frame?
De frames hebben een gemiddelde maat met 26 inch wielen. Deze maat is over het algemeen geschikt voor personen van 1.60m tot 1.85m. De Bough Bike heeft een verstelbaar zadel en de Coco-mat heeft zowel een verstelbaar stuur als verstelbaar zadel. De fietsen zijn dus goed aan te passen aan jouw lichaamslengte.

6.  Hoe moet de houten fiets worden onderhouden?
Net als een fiets van metaal, moet ook de fiets van hout onderhouden worden. Het hout van de fiets is weersbestendig en wordt vanaf de fabriek behandeld met een beschermende olie. Om de kleur van het hout mooi te houden adviseren wij je om het hout twee keer per jaar met olie te behandelen.

De overige onderdelen op de fiets zijn van roestvrij staal en onderhoudsvrij. Voor reparaties kan de fiets naar iedere erkende fietsenmaker worden gebracht. 

7.  Is een houten fiets echt bedoeld om dagelijks op te fietsen?
Absoluut! De onderdelen zijn van gerenommeerde merken, het hout is sterk en weersbestendig. Ze zijn gemaakt om gebruikt te worden.

8.  Is de fiets veilig?
De Bough Bikes zijn uitvoerig getest door TÜV Rheinland, een internationaal instituut dat nieuwe en bestaande producten grondig test op gebruik en veiligheid.
De fietsen van Coco-mat zijn uitvoerig getest door Hermes Hensecontrol Group uit Duitsland. De frames hebben een DIN, zijn ISO-gecertificeerd en hebben een mechanische veiligheidscertificaat. 

9.  Zijn gebruikte onderdelen makkelijk te verkrijgen?
Alle gebruikte onderdelen zijn makkelijk te verkrijgen. Onderdelen van hout kunnen door de leveranciers worden geleverd. De overige gebruikte onderdelen zijn allemaal van bekende merken en zijn door iedereen te bestellen. 

10. Wat te doen bij schade?
Als het frame beschadigd is kan dit heel gemakkelijk hersteld worden. Schuur de plek licht op, behandel het daarna met olie en je ziet er helemaal niets meer van.

Hout is een onuitputtelijke grondstof

Weerbestendig

Makkelijk in onderhoud
ISO-gecertificeerd
Goedkoop schadeherstel